Det är kul att elcykla i Knislinge!

Många har nu provat att elcykla i Knislinge med omnejd, tack vare en förstudie som just nu genomförs i regi av kommunen och Leader.
Intresset för elcykling är stort i bygden och de som har provat elcykeln har blivit smått frälsta. Många tror att det finns en framtid för elcykeln i Knislinge och att det är en trend som kommer.
Man ser möjligheten att marknadsföra sig i Knislinge med att det är kul att elcykla. Kan man cykla dressincykel i Broby, så varför inte elcykel i Knislinge?

Känslan av att få superkrafter eller känna sig ung på nytt samt att inga backar längre är övermäktiga, är responsen från de äldre som har provcyklat.
De yngres kommentarer är ofta ”coolt, ashäftigt, njutbart och en stor frihetskänsla”.
Gemensamt är att alla tycker det är roligt att elcykla och lämnar tillbaka elcykeln med ett brett leende på läpparna.

Har du inte provat att elcykla ännu, så tänk dig att du cyklar uppför en backe lika lätt som du cyklar nedför. Så upplevs en tur med elcykeln. Tack vare detta kan elcykeln i många fall ersätta bilen.

Du kan när som helst enkelt stänga av elmotorn och dess hjälpkraft och elcykeln fungerar då som en vanlig cykel. Du kan cykla precis som med en vanlig cykel, färdas med bara eldriften eller kombinera båda.

Vinsterna med att elcykla är stora och främst då för hälsan, miljön och ekonomin.

Läs mer i min artikel från Allt om Göinge nr 10/2014